JDG Zonnesystemen: Voor niets gaat de zon op!

Wie wil er nou niet besparen op zijn energiekosten? Heeft u al eens gedacht aan zonnepanelen?
Door de dalende prijzen van zonnepanelen en de stijgende energieprijzen, verdienen de zonnepanelen zich binnen ongeveer tien jaar terug. Op dit moment door de mogelijkheid om uw BTW retour te vragen ligt de terug verdientijd rond de 7 tot 10 jaar.
Daarnaast is het opwekken van stroom door zonnepanelen schoon en draagt u hierdoor bij aan een schoner milieu. De zon is een onuitputtelijke energiebron. Zelfs bij bewolkt weer wordt licht omgezet in energie.
JDG zonnesystemen adviseert, levert én installeert zonnesystemen zowel bij particulieren als bij bedrijven. Alles in één hand en dat is onze kracht.

Voor klanten die zelf hun zonnesysteem willen monteren, biedt JDG Zonnesystemen de mogelijkheid om een "doe-het-zelf pakket " op maat te bestellen. U kunt hierbij gebruik maken van onze deskundigheid bij de samenstelling van uw pakket. Vraag naar de mogelijkheden.

Sinds 13 april 2013 is onze showroom op locatie Productieweg 24, te Mijdrecht geopend. In onze showroom hebben wij enkele proefopstellingen staan van zonnepanelen met zowel de string- als de micro-omvormer. Tevens kunt u de opbrengst op het monitoringsysteem live volgen.

Openingstijden: Na telefonische afspraak (tel. 0654256888 of 0297 581877 ).
U bent van harte welkom.

2e generatie omvormers groot succes !

Meer dan 95 % van de klanten van JDG zonnesystemen kiest voor de 2e generatie omvormers zoals Solar Edge en Enphase. De stringomvormer verliest hierdoor steeds meer markt.

SolarEdge levert een omvormer die binnen geplaatst wordt en losse optimizers die achter het paneel komen.


Enphase levert micro-omvormers die achter het paneel geplaatst worden. Daarnaast een kleine uitleesunit (Envoy) die veelal in de meterkast gemonteerd.


Voordelen van zowel de Solar Edge als Enphase zijn het volgende:

Benutting van het hele dak
  • Installeer meer panelen op het dak op een meer esthetische manier
  • Combineer verschillende oriëntaties en paneeltypes om de opbrengst van uw dakruimte te maximalisen

Meer energie
Met traditionele omvormers wordt de opbrengst van alle panelen beïnvloed door het zwakste paneel en treedt aanzienlijk energieverlies op vanwege ongelijkmatig vuile en beschaduwde panelen.

Maximale uptime
Monitor de prestatie van elk paneel om ervoor te zorgen dat u optimaal rendement haalt uit uw investering door middel van computer, tablet of smartphone.

Superieure veiligheid
Bescherm uw bezit en de mensen tijdens installatie, onderhoud en noodsituaties dankzij de automatische afschakeling van de hoge DC-spanning.

Garantie
SolarEdge is voorzien van een 25 jaar garantie voor power optimizers en een standaard 12 jaar garantie voor omvormers, uitbreidbaar tot 20 of 25 jaar.
Enphase heeft een garantie van 20 jaar op de micro-omvormers en 5 jaar op de Envoy (uitleesunit).

In ontwikkeling: Opslag stroom in woning

Waarom stroom opslaan?
Door een kleine hoeveelheid zonnestroom op te slaan en deze te verbruiken als er weinig zonlicht is, wordt u onafhankelijker van de energieleverancier. De stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen wordt niet meer teruggeleverd aan het net, maar zelf verbruikt.
In het geval dat de regelgeving ten aanzien van saldering gaat wijzigen, kan dit financieel aantrekkelijker zijn dan leveren aan het net.

Op dit moment zijn de volgende producten in ontwikkeling.

Samenwerking SolarEdge en Tesla
Onlangs introduceerde Tesla haar nieuwe “Powerwall”, een accusysteem voor het opslaan van stroom in uw woning. SolarEdge zal als een van de eerste omvormer fabrikanten een koppeling aanbieden, waarmee SolarEdge omvormers kunnen samenwerken met de Tesla Powerwall


Enphase biedt Energie management systeem
Enphase introduceert de Enphase AC Battery, een modulaire, plug-and-play-oplossing die volledig is geïntegreerd in de Enphase Energy Management System.

BTW retour op zonnepanelen ook in 2017

Tot voor kort ging iedereen in Nederland er vanuit dat energie terugleverende particulieren geen BTW-ondernemers waren. Het Europese Hof heeft echter recent geoordeeld dat een particulier voor de BTW als ondernemer wordt aangemerkt als hij de opgewekte elektriciteit aan het elektriciteitsnet levert.

Door deze beslissing van Het Europese Hof betekent dat dat particulieren tot maximaal 21 procent kunt besparen op de aanschafkosten en op de plaatsingskosten van uw zonnepanelen. Deze uitspraak is in beginsel bindend voor alle EU-lidstaten.

U dient zich zo spoedig mogelijk bij de Belastingdienst aan te melden als BTW-ondernemer (de Kamer van Koophandel schrijft eigenaren van zonnepanelen niet in als ondernemer). U kunt dan namelijk mogelijk (deels) de BTW over de aanschaf- en plaatsingskosten van uw zonnepanelen terugkrijgen. Uw voordeel kan daarmee oplopen tot maximaal 21 procent van uw zonnepanelen.Lees meer...

Certificaat Deskundige zonne-energiesystemen behaald !

Ook Jan de Graaff van JDG Zonnesystemen heeft het diploma "Deskundige Zonne-energiesystemen" behaald. De cursus Deskundige Zonne-energiesystemen moet waarborgen dat er kwaliteit en deskundigheid aanwezig is binnen het bedrijf.

U als consument krijgt steeds meer keus in zonne-energiesystemen, die bovendien steeds beter betaalbaar worden. Omdat de ontwikkeling van het aantal vakbekwame installateurs achterbleef, investeert de branche sinds 2013 in opleiding en certificatie. Dat leidt tot een kwaliteitsslag: Onkundige installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen zorgt voor veel faalkosten en onvoldoende rendement.

Door te kiezen voor ons als installateur bent u zeker van dat uw systeem volgens de kwaliteitseisen van de overheid wordt aangesloten en dat wij u een juist inzicht geven over het rendement van uw systeem.

In het assortiment

JDG Zonnesystemen heeft de Enphase Micro-omvormer in het assortiment. Hierbij wordt bij ieder zonnepaneel achter op het paneel een kleine omvormer geplaatst. Er zijn diverse voordelen voor deze nieuwe manier van werken:


Lees meer...

Regio

JDG Zonnesystemen is gevestigd in de gemeente de Ronde Venen met de dorpskernen Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Waverveen, De Hoef, Amstelhoek, Abcoude en Baambrugge. De gemeente De Ronde Venen ligt in het westen van de provincie Utrecht in het Groene Hart.

Wij plaatsen onze zonnepanelen natuurlijk ook in in omliggende gemeenten zoals de gemeente Woerden (met de kernen Harmelen, Kamerik, Woerden en Zegveld); de gemeente Nieuwkoop (met de kernen Nieuwkoop en Nieuwveen); de gemeente Stichtse Vecht (met de kernen Maarssen (broek), Breukelen, Kockengen, Nieuwer ter Aa, Nieuwersluis, Nigtevecht, Oud Zuilen, Vreeland, Tienhoven, Loenen en Loenersloot); Gemeente Uithoorn, 't Gooi (Hilversum, Naarden, Bussum), Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen. Wij krijgen ook verzoeken uit verder liggende gemeenten en natuurlijk voeren wij deze ook uit.